Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Κλείνει το Υπουργείο Πολιτισμού;;;

Μα καλά είναι δυνατόν ένα κράτος να ασχολείται με το dvd ενός χοντρού που ξενοπήδαγε (χαρακτηρισμός ο οποίος ακούστηκε στις ειδήσεις);

Οι σεισμόπληκτοι ζουν ακόμα σε κοντέινερ από το 99, το ξεχάσαμε.
Κάηκε η μισή ελλάδα το καλοκαίρι, το ξεχάσαμε.
Θα πάρουμε (αν πάρουμε) σύνταξη στα 70, το ξεχάσαμε.
Η Δεη 30% πάνω, το ξεχάσαμε. Το θέμα με τα ομόλογα ξεχάστηκε.
Το φιάσκο του χρηματιστηρίου, το ξεχάσαμε.
Το ψωμί 2.5€, το ξεχάσαμε.
Η βενζίνη στο 1.20€, δε τρέχει κάστανο.

Το πουλί του κο. Ζαχόπουλου δε το ξεχνάμε όμως.
Ούτε βέβαια ότι είμαστε trendy.
Το ότι 23/24 ώρες τα κανάλια παίζουν την κόντρα Θέμου-Μάκη πως να το ξεχάσουμε.
Ποιος έδωσε το dvd, ποιος πήρε το dvd.

Ρε πάτε καλά;
Η ανεργία βαράει κόκκινα, η επαρχία πεθαίνει, η "υπερεργασία" στο φουλ (ε μη δίνουμε κι υπερωρίες) κι ο Κωστάκης προσπαθεί να πατάξει την διαφθορά, άκουσον άκουσον. Ο Γιωργάκης μασάει τα μουστάκια του κι εμείς είμαστε χωμένοι μέχρι το κεφάλι στα σκατά και κάνουμε σκι με τον Θέμο και τον Μάκη. Ένα ολόκληρο κράτος ασχολείται με αυτό. Και να ασχολιόταν με την ουσία του πράγματος να πω πάει στο διάολο. Αλλά όχι, με το παράλογο φυσικά θα ασχοληθεί.

Δε μπορώ να καταλάβω τι διαολεμένη κρίση είναι αυτή που έχει πιάσει τον ελληνικό "λαό" (λαό θέλουν να τον παρουσιάζουν.. έτσι δεν είναι; ) με την "πολιτική" (αμ αυτή; ) του τόπου; Ή μήπως είναι τα μυστικά, οι κόντρες, το σεξ κι η ίντριγκα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του "λαού";

Γιατί έχουν αράξει όλοι μπροστά από τις 42άρες και βλέπουν από το πρωί ως το βράδυ Ζαχόπουλος - κύκλος 1ος;
Γιατί πολύ απλά δεν έχουν τι άλλο να δουν, και δυστυχώς η δύναμη που χρειάζεται για να πατήσεις το τιμημένο off στην τηλεόραση είναι μεγάλη.
Τα παιδιά έχουν λαλήσει με αυτά που βλέπουν κι ακούν και το έχουν γυρίσει στο emo style (το Σάββατο το βράδυ που πήγα μια βόλτα νόμιζα ότι έπαιζα σε κάποιο θρίλερ.. το μετρό γεμάτο emo) αλλά κι αυτά κάπως να ξεσπάσουν θέλουν, άσχετα που έγινε μόδα πλέον.
Η κατάσταση χτυπάει κόκκινο συναγερμό και ο τύπος ασχολείται με ροζ σκάνδαλα.
Τα ναρκωτικά στα σχολεία είναι καθημερινό φαινόμενο και ο τύπος ασχολείται με τα 5.500.000€ του Θέμου.

5.5€ έχει φτάσει ο φραπέ...

Τα σχόλια δικά σας.

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

Η νεανική μόδα στην Ελλάδα - emo και trendy

Θέλω να μιλήσω ανοιχτά για το θέμα των emo και των trendy που σχολιάζεται επανειλημμένα από τα ελληνικά κανάλια, από τη στιγμή που ανακάλυψαν την διαφοροποίηση των νέων σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές, αλλά και μεταξύ τους...

Μας έχουνε σπάσει τα νεύρα, με όλους τους ειδικούς να μιλάνε για emo και trendy και τί είναι αυτό και πως γίνονται οι νέοι έτσι και άλλες τέτοιες πίπες. Να σας παραθέσω ένα απόσπασμα από πηγή του Internet, προκειμένου να είμαστε όλοι ενημερωμένοι.

α) Να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει καταρχάς το emo... αυτά τα τρία γράμματα είναι συντόμευση της αγγλικής λέξης "emotional", δηλαδή συναισθηματικός. Όταν λέμε ότι κάποιος είναι emo, εννοούμε πως ακολουθεί μία συγκεκριμένη ιδεολογία, με βάση την οποία η ζωή είναι θλιβερή και σε κάνει να πονάς ψυχικά. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται συχνά στην πράξη του χαρακώματος, επειδή με την χρήση
προσωρινού έστω σωματικού πόνου προσπαθούν να ξεχάσουν αυτόν τον πόνο που υποθετικά προκαλείται από ανολοκλήρωτους έρωτες, αλλά στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα της πίεσης που τους ασκεί ο κοινωνικός τους περίγυρος για αυτή την επιλογή τους (οδηγούνται δηλαδή σε έναν φαύλο κύκλο). Τα παιδιά αυτά εκφράζουν τα εύθραυστα συναισθήματά τους μέσα από την λεγόμενη emocore (<emo+hardcore) μουσική. Επιπλέον, η ψυχολογία των παιδιών αυτών τα οδηγεί στην ανάγκη κατηγοριοποίησης τους σε μία ομάδα κοινωνικά αποδεκτή ή μη, και έτσι καταλήγουν να φοράνε ορισμένο είδος ενδυμάτων και συγκεκριμένο στυλ στο μαλλί τους.

β) Οι trendy είναι απλά άτομα τα οποία προσπαθούν να αντιγράψουν το στυλ των emo στα ρούχα, τα μαλλιά και όλα. Χαρακτηριστικά τους, το ντύσιμο με μάρκες και το μαλλί μεσαίου με μακριού μήκους, κατά προτίμηση φράντζα, προσπαθώντας να γίνουν όσο δημοφιλείς έχουν καταντήσει οι πραγματικοί emo ανάμεσα στους Έλληνες εφήβους. Σέβονται την ιδεολογία των emo, αλλά πιστεύουν ότι η ιδεολογία αυτή είναι στην τελική απλά χάσιμο χρόνου, καθώς υποστηρίζουν ότι οι emo παρουσιάζουν έντονα τα συναισθήματά τους για λόγους ποζεριάς (<poser), δηλαδή για να τραβήξουν
απλά την προσοχή των άλλων.

Νέα μόδα σου λέει. Στην εποχή μου, μιλάμε πριν 10-15χρόνια, είχαμε τους μεταλλάδες και τα ρεϊβόνια. Ήταν πάλι δυο ξεχωριστά "στρατόπεδα" με όσους ακόυγανε μουσική Metal και με όσους ακούγανε Rave.

Ποτέ δεν κατάλαβα τί καταφέρναμε με το να είμαστε ντυμένοι με μαύρα ρούχα και αλυσίδες, για τους μεταλλάδες ή με πορτοκαλιά, φωσφορούχα και παραλλαγές, για τους ρεϊβάδες!
Μόδα, μόδα, μόδα... ή αλλίως πως να αποχαυνώνει την νεολαία με μαλακίες και να την οδηγείς ως ΜΟΣΧΑΡΙ προς την καταστροφή της.

Διάβασε και άλλα άρθρα για τα νέα "στρατόπεδα". Μάλιστα ξεχώρισα το παρακάτω απόσπασμα που είναι σε χιουμοριστικό τόνο.
Οι Trendy τα έχουν βάλει με τους Emo επειδή οι Emo ντύνονται ομοιόμορφα και έχουν το ίδιο χτένισμα, οπότε είναι δύσκολο για τους Trendy να ξεχωρίσουν τα αγόρια από τα κορίτσια. Πάει ο Trendy να «χτυπήσει» το γκομενάκι και του προκύπτει αγόρι. Μιας και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα αγόρια από τα κορίτσια, την πέφτουν σ’ όποιον να ‘ναι κι άμα τους κάτσει, τους έκατσε.

Οι Emo από την άλλη, είναι μες στην καντήφλα επειδή η μάζα έχει υιοθετήσει έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στην κατανάλωση και δεν τον γουστάρουν. Αναπολούν τις παλιές, χρυσές εποχές, όταν οι άνθρωποι όχι μόνο δεν κατανάλωναν αλλά δεν είχαν να φάνε και πέθαιναν στους δρόμους από την πείνα. Παλιά που κατανάλωναν λίγοι ήταν ωραία – σήμερα που καταναλώνουν όλοι είναι άσχημα.

Οι Emo ισχυρίζονται πως είναι πολύ συναισθηματικοί – όταν ακούς άνθρωπο να σου λέει πως είναι πολύ συναισθηματικός, συνήθως είναι εντελώς αναίσθητος και γουρούνι. Καλύπτουν το πρόσωπό τους με φράντζες για να μην αντικρίζουν όλα αυτά τα απαίσια πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους αλλά και για να κρύβουν τα καυλόσπυρα.Βέβαια, μερικοί τις παραμακραίνουν τις φράντζες με αποτέλεσμα να μη βλέπουν την τύφλα τους και να στουκάρουν συνέχεια πάνω στα αυτοκίνητα και στις κολόνες, ενώ κάποιοι περπατάνε με μπαστούνι στις λωρίδες των πεζοδρομίων που είναι για τους τυφλούς – οι τυφλοί έχουν πάθει πλάκα με την κίνηση που υπάρχει τελευταία στις λωρίδες τους και, επειδή δεν βλέπουν, νομίζουν πως οι Έλληνες βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους.

Οι μαμάδες των Emo έχουν χοντρό πρόβλημα γιατί τα παιδιά τους τους σουφρώνουν συνέχεια τα μολύβια και τα eyeliner – τα χρησιμοποιούν μάλιστα με το κιλό - και οι ίδιες είναι αναγκασμένες να κυκλοφορούν άβαφτες.Κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί οι Emo βάφουν τα μάτια τους αφού συνήθως είναι κρυμμένα κάτω από τις φράντζες και δεν τα βλέπει κανείς, αλλά δεν μπορείς να τους ρωτήσεις γιατί υπάρχει πιθανότητα να πληγωθούν και να αυτοκτονήσουν.

Οι Emo χαρακώνονται κάθε τρεις και λίγο στα χέρια για να δείξουν πόσο θλιμμένοι είναι, ενώ κάποιοι κάνουν και απόπειρες αυτοκτονίας αλλά φροντίζουν πρώτα να βεβαιωθούν πως είναι γύρω τους καμιά εικοσαριά άτομα ώστε να βρεθεί κάποιος χριστιανός να τους πάει στο νοσοκομείο – είπαμε να ακολουθούμε τη μόδα αλλά όχι να τα τινάξουμε κιόλας γιατί αύριο μπορεί να αλλάξει η μόδα και, αν είσαι νεκρός, δεν θα μάθεις ποτέ τις νέες τάσεις στα σκουλαρίκια.

Συνήθως, οι Emo γίνονται σαν αυτούς που σιχαίνονται, μόλις περάσει η εφηβεία τους και ξελαμπικάρουν. Κάποιες περιπτώσεις είναι ανίατες και πάνε κατευθείαν στο Δαφνί.

Τα αγόρια Emo κόβουν τα μαλλιά τους όταν πάνε φαντάροι, αν και η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά να φτιάξει μερικές μεραρχίες με Emo-κομάντος για να τους βλέπουν οι Τούρκοι και να τα κάνουν πάνω τους.

Για τα κορίτσια Emo τα πράγματα είναι πιο απλά αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουν κότσο τα μαλλιά τους για να φανεί η αρχοντιά τους.

Τί να πω... Τα μαύρα μας τα χάλια!!!
Οι εφηβοι πριν απο 5 χρόνια, δεν ήταν ευαίσθητοι; Δεν ζητούσαν προσοχή; Δεν είχαν πίεση να αντιμετωπίσουν; Από σχολεία, φροντιστήρια, γονείς, καθηγητές. Μην τρελαθούμε τελείως!

Δηλαδή από που και εως που τους δημιουργήθηκε η κατάθλιψη;;; Κοιμούνται και τρώνε όλη μέρα από την τσέπη των γονιών τους. Αυτή είναι όλη τους η ζωή ως τα 18 που είναι στο σπίτι του μπαμπά.

Ξέρει κανείς απο αυτά τα παιδιά τι ακριβως σημαίνει ο ιατρικός όρος, κατάθλιψη; Και αν όντως υπάρχουν σημάδια κατάθλιψης, ποιός είπε οτι αυτό ειναι μόδα και στύλ;;; Μιλάμε για την ψυχική υγεια, οπότε το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να πάνε σε κάποιον γιατρό, εαν όντος έχουνε κατάθλιψη. Όχι να αγοράζουν πανάκριβα πούχα χρησιμοποιωντας τα χρήματα των γονέων τους (οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι και οι "ένοχοι" για την φάση που περνάει το παιδί τους, όπως τα ίδια τα παιδιά λένε).

Ο αδελφός μου, στην εφηβεία και εκείνος, κάποια στιγμή που βλέπαμε στην τηλεόραση το θέμα, μου είπε: "Σιγά ρε παιδία, και εμένα με χώρισε η κοπελιά μου... δεν έκοψα τις φλέβες μου. Πήγα για μπάλα, πήγα γυμναστήριο, έτρεξα, φώναξα, κουράστηκα, πηγε αλλού το μυαλό μου".

Δεν κυκλοφορώ πολύ πολύ σε μέρη που συχνάζουν οι αυτοαποκαλούμενοι "ευαίσθητοι" αλλά πραγματικά δεν είδα κανένα απο αυτά τα παιδιά να ασχολείτε με κάτι μέσα σε μια ομάδα... μιλάμε δηλαδή για σχετική απομόνωση.

Η μοναξιά ποτέ δεν έκανε καλό σε κανέναν... πόσο μάλλον όταν την επιδιώκουμε κιολας σαν αυτοτιμωρία, με ηλίθια δικαιολογία ότι χώρισαν οι γονείς μας... Στο κάτω κάτω και να χώρισαν, δεν θα έπρεπε πρώτοι αυτοί να γίνουνε emo, δηλαδή να πέσουνε σε κατάθληψη;;;

Μέσα στην βλακεία τους τα νέα παιδιά, μέσα στην βλακεία τους όμως και οι μεγάλοι! Καλά, μανάδες, πατεράδες αυτά τα παιδιά δεν έχουνε;;; Να το βουτίξεις από την φράτζα να του χώσεις και 2 χαστούκια να στρώσει!

Αλλά σου λέει, άστο, μην του δημιουργήσουμε ψυχολογικά, είναι και στην κατηγορία "ευαίστητο" και όταν μεγαλώσει θα νιώθει μειωνεκτικά απέναντη στον φίλο του, που αυτός είχε 30 πόντους φράτζα ενώ ο δικός μας στα 15-16 ήταν με καρφάκια κούρεμα. Σωστά, δεν λέει...

Ένα τελευταίο έχω να πω σε όλους τους νέους.
Το να κάνεις ότι και η μάζα δεν σε κάνει να ξεχωρίζεις, είναι σαν να είσαι μέσα σε έναν βούρκο μαζί με όλους τους άλλους!
Κάντε αθλητισμό, ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ!!! Και μετά ελάτε και πείτε μου αν νιώθετε emo ή trendy ή ατια ή ufo.

Εύχομαι το 2008, ν' ανοίξουνε οι ουρανοί και να βρέξει μυαλό για μικρούς και μεγάλους, μήπως αποκτήσουνε και κάποιοι που δεν έχουνε... Ααα, και να μην κρατάτε ομπρέλα όταν θα βρέχει μυαλό!!!

===========================================================
Για την χιουμοριστική πλευρά του όλου θέματος, μιας και μόνο για γέλια είναι αυτές οι "μόδες".

Θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι τις τελευταίες μέρες είχαμε πρόβλημα με την μασκότ του blog μας (την γνωστή και ως αγελάδα ή μοσχάρι) και λόγο του ότι βλέπει πολύ TV εμφανίστηκε σήμερα το πρωί, (μετά το ολονύχτιο ξεφάντωμα της πρωτοχρονιάς με την παρέα της) με νέο λουκ σε στύλ emo.

Ευτυχισμένο το 2008!!!

Χρόνια Πολλά,

Καλή Χρονιά,

σε όλους τους Έλληνες (και ξένους) επισκέπτες του blog μου.

Εύχομαι ολόψυχα το 2008 να μας βάλει περισσότερο μυαλό σαν λαό και να το διανύσουμε όλοι με υγεία!!!