Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

28η Οκτωβρίου 1940

28η Οκτωβρίου, μια ιστορική ημέρα για την Ελλαδίτσα μας. Λίγοι είναι βέβαια είναι εκείνοι που ξέρουνε τι έγινε πριν 67 χρόνια εκείνη την ημέρα. Οι περισσότεροι Έλληνες ξέρουνε μόνο ότι θα πάνε να δούνε την παρέλαση το πρωί και μετά τρέχοντας στην ταβέρνα για κοψίδια.

Δεν είναι και άσχημο πάντως εδώ που τα λέμε. Πας μια βόλτα στην παρέλαση, βλέπεις μερικά ξεβράκωτα κοριτσάκια με τα μίνι φουστάκια τους, που απορώ πως οι γονείς τους τα αφήσανε να βγούνε έτσι και αφού χορτάσει το μάτι σου μετά πας να χορτάσει και η κοιλιά σου.

Όσο το σκέφτομαι οι απορίες μου όλο και πληθαίνουνε… Άντε καλά οι γονείς "δεν" τα είδανε που βάλανε τις ζώνες τους για φούστες, οι κύριοι κύριοι καθηγηταράδες ΔΕΝ τα είδανε το πρωί που πήγαν να συγκεντρωθούνε στον χώρο της παρέλασης;;; Το είδες κ. Καθηγητά, είναι με μίνι φούστα, ουστ, στο σπιτάκι του, δώστου και μια αποβολή 1-2 μέρες από το σχολείο. Κάντο σε κάνα 2-3 αυτό να δεις μετά την επόμενη φορά και τις υπόλοιπες χρονιές πως θα είναι όλα με την φούστα κάτω από το γόνατο και όχι με την φούστα πάνω από την μέση… Όχι σου λέει μην δημιουργήσουμε ψυχολογικά στο παιδί και μετά δεν μπορεί να αποδώσει καλά στο σχολείο και πως θα γίνει μετά σημαιοφόρος. Εικόνες ντροπής σαν και την παρακάτω βεβηλώνουνε την μνήμη όσων αγωνίστηκαν για εμάς και θεωρητικά τους τιμάμε με τις παρελάσεις…



Μήπως τελικά να την λέγαμε πασαρέλαση. Γιατί για παρέλαση δεν το βλέπω να είναι. Μήπως τελικά δεν φταίνε μόνο τα παιδιά, γιατί πόσο μυαλό μπορεί να κουβαλάει ένα 15-17 χρόνο, όταν τα απανταχού ΜΜΕ το βομβαρδίζουνε με ότι ξεβράκωτη αηδία "δημιούργησε" ο κάθε μοδιστράκος της εποχής μας ή όταν ο γονιός δεν του λέει τίποτε για τον ρουχισμό του ή ακόμα όταν το σχολείο ΔΕΝ του μαθαίνει να σέβεται την σημαία που κρατάει. Δεν λέω να τα φορέσει τα μίνια του, αλλά ΟΧΙ την ιστορική ετούτη ημέρα!!!


Βγαίνουνε μετά στην TV, όλοι οι δήθεν γραμματιζούμενοι και ζητάνε να καταργηθούνε οι παρελάσεις. Έτσι ναι, είμαι και εγώ μαζί τους, να καταργηθούνε αν είναι να ντροπιάζει το κάθε κομπλεξικό σχολιαρόπαιδο το σύμβολο της Ελλάδας και της Ελληνική ιστορίας και οι καθηγητές να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια να χαλβαδιάζουνε τα "μπουτάκια". Όχι όμως να καταργηθούνε οι παρελάσεις επειδή κάποιοι βαριούντε να ξυπνήσουνε το πρωί για να πάνε να κάνουν παρέλαση. ΔΕΝ είναι αγκαρία η παρέλαση, αγαπητοί μου!!! Η παρέλαση είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ μας, η παρέλαση γίνετε για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουνε οι νέοι. Η παρέλαση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στην μνήμη όσων πεθάνανε για να είμαστε εμείς τώρα ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά.



Σε όποιον βέβαια πεις τα παραπάνω θα γυρίσει να σε πει, φασίστα, μισογύνη, κομπλεξικό και μούχλα. Βλέπεις στην Ελλάδα του 2007 το μόνο που κάνει ο μέσος όρος των Ελλήνων είναι μαμ, κακά και νάνι! Ποιος κάθετε να καταλάβει τι σημαίνει παρέλαση, πατρίδα, ήρωες, πόλεμος, άστα μωρέ σου λέει, έχουμε άλλα προβλήματα, με αυτά θα ασχολούμαστε. Τώρα μας καίει να δούμε σε πιο σκυλάδικο τραγουδάει η Χ σκυλού και πόσα γαρύφαλλα θα της πετάξουμε, τι αυτοκίνητο θα πάρουμε, θα είναι 1.6 κυβικά, θα είναι 2.5 κυβικά με turbo ή σκέτο, θα πάμε διακοπές τα Χριστούγεννα σε βουνό για σκι ή στο εξωτερικό.


Καλή συνέχεια λοιπόν. Άρα είχανε δίκιο οι παππούδες μας που μας λέγανε ότι όποιος λαός ξέχασε την ιστορία του και τους ηρωές του χάθηκε;;; Τι να εννοούσανε άραγε;;;


Όπως μου έλεγε επί λύκειο ένας καθηγητής μου… "Τα πράγματα δεν είναι όσο άσχημα φαίνονται, είναι ακόμα χειρότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: